Beleef het Midwinter Rituelenweekend op 10 en 11 december

Ilona Rave 30 November 2022

De decembermaand staat bekend om haar donkere karakter. Koudere temperaturen, kortere dagen én minder daglicht. Tijdens het ‘Midwinter Rituelenweekend’ op zaterdag 10 en zondag 11 december bij Thermen Soesterberg zorgen we júist voor meer licht én warmte. Dit doen we met verschillende, bijzondere rituelen waaraan jij – als gast- kunt deelnemen. Lees verder om te weten waar ‘Midwinter’ voor staat én van welke rituelen jij dit weekend kunt genieten…

‘Midwinter’ – Verwelkom het nieuwe jaar

De twaalf midwinternachten (‘Yuletijd’) in de decembermaand (ook wel ‘winterzonnewende’ genoemd), is van oudsher een periode om los te laten en te zuiveren. Waar je in de zomer de langste dag kunt vieren, vieren we tijdens midwinter de langste nacht; de zon bereikt namelijk zijn laagste stand en daarmee is het de kortste dag van het jaar. Ná deze nacht zullen de dagen langzaamaan weer verlengen…

Bij Thermen Soesterberg vieren we deze overgang met bijzondere rituelen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen. In het rituelenweekend van 10 en 11 december is ons dagelijkse belevenisprogramma gevuld met o.a.; unieke klanksessies, meditaties, vuurrituelen en drumreizen. Stuk voor stuk bijzondere gratis (en enkele betaalde) rituelen die je een keer beleefd moet hebben!

Wat ga je beleven tijdens het ‘Midwinter Rituelenweekend’?

✨ Een hartverwarmend Rozenkwartsritueel
Image not found
Een bekende uitdrukking is ‘luister naar je hart’. Letterlijk kun je je hart voelen en er naar leren luisteren. Vanuit je hart(chakra) ervaar je verbinding met jezelf, maar ook met anderen. Tijdens het Rozenkwartsritueel leren we je hier meer over én leer je meer in verbinding te staan met jezelf via een rustgevende meditatie en fijn klankbad. Hierbij staat het mooie kristal de ‘Rozenkwarts’ centraal, één van de meest beminde stenen. Deze kristal straalt overvloed uit en staat voor oprechte liefde. Liefde voor jezelf én voor je omgeving. Het ritueel sluiten we af met een heerlijk kopje rozenthee; ontspannend én verkwikkend!

✨  Ontspannende Yoga Nidra
Image not found
Wil je écht even helemaal ontspannen? Kom tot rust in onze warme en sfeervolle Yurt met Yoga Nidra. Yoga Nidra is een bijzondere vorm van yoga waarbij je lichaam balanceert tussen wakker zijn én slapen. Een fijne energieboost voor je lichaam en geest. En nog fijner? Iedereen kan hier aan deelnemen, ook als je geen ervaring met yoga hebt.

✨  Reinigende Smudge klanksessies
Image not found
Lavendel voor rust, rozenblaadjes voor wat liefde, ceder voor zachtheid en verwarming. Geuren vertellen én doen meer met ons dan we denken. Tijdens een Smudge klanksessie keer je even terug naar binnen om te voelen wat er nú nodig is. De heerlijke geuren van kruiden en planten zorgen voor een reinigend effect; voor een schoon en nieuw begin. Neem afscheid van wat niet meer dient én verwelkom een nieuwe periode. Doe nieuwe positieve energie op en geniet vooral van de heerlijke geuren en het mooie, helende geluid van de klankschalen tijdens de Smudge klanksessie!

✨  Bijzondere Drumreis in de Yurt
Image not found
Een zinvol én vooral gelukkig leven, dat willen we toch allemaal? Wat is jouw wens of intentie? Tijdens een Sjamanistische drumreis brengen we jouw hoofd én hart weer op één lijn. Laat je meevoeren op reis in je eigen dromen. Even in stilte zijn met jezelf, genieten van de prachtige klanken, in de ‘trance’ van de trommel en je lichaam laten rusten… Het effect? Een krachtig, ontspannen gevoel én inzicht in je keuzes voor de toekomst!

✨  Prachtig Kristallenklankbad
Image not found

Kruiden, kristallen, klanken… Drie prachtige ingrediënten voor totale ontspanning! Laat je meenemen op een klankenreis met unieke en zeldzame klankschalen, geniet van hemelse, ontspannen tonen. Laat je baden in de golven van de geluiden die door de klankschalen worden geproduceerd. En, kom helemaal tot rust met de geur van verse kruiden. Een heerlijk ritueel om de balans en harmonie in jezelf terug te vinden. Een fijn moment van aandacht voor jezelf!

✨  Kruidensessies en herbal ervaringen
Image not found
Geniet van de fijne warmte van de sauna of het stoombad én ervaar het weldadige effect van verse kruiden. Speciale ‘Herbalmasters’ laten je kennismaken met de magie van geur en de natuurlijke kracht van kruiden. Beleef kruidensessies in de sauna, doe mee met een verwennend scrubritueel óf gun jezelf én je huid pure verwennerij met een heerlijk peelingritueel. Reinigend en verzorgend, van top tot teen!


Sfeervolle, afsluitende vuurceremonie

In het donker van midwinter is het element ‘vuur’ heel belangrijk. Het geeft warmte en staat symbool voor het terugkerende licht. Tijdens het rituelenweekend op 10 en 11 december bij Thermen Soesterberg kun je tweemaal per avond genieten van een prachtige (betaalde) vuurceremonie. Deze ceremonie staat in het teken van ‘transformatie’. Een krachtig ritueel waarbij je leert los laten wat niet meer dient én verwelkomt wat jouw leven mag verreiken. Ga rondom het warme vuur staan, voel de verbinding met jezelf en elkaar, schrijf op wat je wilt loslaten en vind de rust via een speciale vuurmeditatie. Wij weten zeker, na deze ceremonie voel je je dankbaar, ontspannen en warm – van buiten én binnen!

Wil jij aanwezig zijn bij het Midwinter Rituelenweekend van Thermen Soesterberg? Boek dan snel jouw dagentree voor één van deze dagen (want vol = vol). De rituelen zijn op basis van inschrijving bij de receptie op de dag zelf. En variëren van gratis tot betaalde rituelen.

Maak een keuze.