Op weg naar een 100% duurzame wellnessbeleving

Bij Thermen Soesterberg én Thermen Resorts

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving. Bij Thermen Resorts zijn we vastbesloten om het verschil te maken. Door elke dag positieve energie door te geven aan onze gasten én door volledig te verduurzamen. Zodat jij – als gast – met een gerust gevoel bij ons kunt ontspannen. Wel zo prettig!

Bij Thermen Soesterberg hebben we de laatste maanden veel energie gestoken in het duurzaam opwekken van energie! Vanaf eind maart zijn wij 'all-electric'. Dat wil zeggen; volledig gasloos en met 100% duurzame energie.

Onze stip op de horizon?

Een energiepositieve toekomst voor de volgende generatie, waarbij we meer energie opwekken dan we gebruiken. Een duurzaamheidsmissie waar we stap voor stap aan werken.

Onbezorgd en groen genieten

Bij Thermen Soesterberg zijn we volop aan het verduurzamen. Hoe duurzamer onze thermen, hoe meer jij kan genieten van een ontspannen dag óf dagen – zonder dat het milieu onnodig belast wordt. Gericht op een ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is, nemen we onze verantwoordelijkheid en maken we grote stappen richting een duurzame wereld.

Hoe groen is Thermen Soesterberg?

Bij Thermen Soesterberg werken we aan vele duurzame initiatieven, waarvan vele uniek zijn in de wereld van wellness! 

Thermen Soesterberg is vanaf heden 'all-electric':

1. Er liggen honderden zonnepanelen op de verschillende daken van ons thermen resort. Dankzij deze investering wekken we genoeg groene energie op om al onze sauna’s volledig op zelfopgewekte elektriciteit te laten draaien.

2. We maken gebruik van warmte- en koudeopslag (WKO); een duurzaam initiatief om ons resort te kunnen opwarmen en af te koelen. Hoe dat werkt? Simpel: op warme dagen pompen we ‘kou’ uit deze opslag en zo koelen we o.a. onze vloeren en ruimtes. En op koude dagen draaien we ’t om en maken we juist gebruik van de warmte die tijdens het koelen is vrijgekomen en verwarmen zo onze ruimten.

3. Er is een 1,5 megawatt warmtepomp én enorme energiebuffer inhoud van 500m3 aangelegd onder onze parkeerplaats. Hiermee kunnen we slimmer omgaan met energie. Dit betekent dat er energie opgewerkt kan worden op gunstige momenten, wanneer er een lage energievraag is. De energie die niet direct nodig is, wordt opgeslagen in de extra grote warmte/energiebuffer. Op momenten dat de omstandigheden minder gunstig zijn, wordt de energie uit de buffer aangesproken. Hiermee kunnen we volledig duurzaam opgewerkte energie inzetten op de momenten dat het nodig is.

Hiervoor is een compleet nieuwe technische ruimte ingericht, die zo groot is als ons saunaplein!

4.  Met ons warmte-terugwinsysteem hergebruiken we de warmte uit o.a. onze sauna's voor de vloerverwarming van ons saunaplein. Een slimme manier van energiebesparing dus!

5. Op onze menukaart staan heerlijke vegetarische opties, biologische producten, ingrediënten van eigen land én samenwerkingen met lokale ondernemers. Zo besteden we aandacht aan eten en drinken dat niet alleen lekker smaakt, maar óók beter is voor de wereld.

En, ook als het gaat om jouw vervoer denken wij in het groen! Thermen Soesterberg heeft namelijk ook nog 12 laadpalen voor elektrische auto's.

Wist je dat...

... Alle sauna's, zwembaden en gebouwen bij Thermen Soesterberg zonder gas worden verwarmd. Dit wordt grotendeels gedaan met eigen opgewerkte energie.

... In de zomerperiode halen we koud water uit de grond, waarmee we ons gebouw kunnen afkoelen.

... Op het moment dat we veel energie opwekken (overdag) verwarmen we hiermee direct onze baden en douches.

... We bij Thermen Soesterberg helemaal geen standaard wateraansluiting hebben, maar gebruik maken van echt bronwater? Al het water komt uit onze eigen diepe bron. Dit water is dus bronwater, natuurlijk gezuiverd door de Utrechtse Heuvelrug.

... Het gebouw van Thermen Soesterberg voldoet aan de modernste normen van isolatie. Mede dankzij deze normen voldoet Thermen Soesterberg aan het "Label Duurzaam Gastvrij" van de Green Key Organisatie.

... Licht en klimaat zijn gekoppeld aan sensoren die registreren of er gasten en/of medewerkers in een ruimte aanwezig zijn. Hierdoor gebruiken we geen onnodige energie in ruimtes die niet gebruikt worden.

... Onze zwemvijver volledig natuurlijk gefilterd is en er geen chemicaliën gebruikt worden.

... Je als gast zelf ook een steentje kan bijdragen door altijd na jouw saunarondje eerst te gaan douchen voordat je in een van onze baden gaat! Zo blijft het zwemwater schoner en hoeft er minder weggespoeld te worden.

Duurzaamheid bij onze zusjes

Oók bij onze andere resorts zijn we duurzaam bezig.

Duurzaamheid bij Thermen Resorts

MVO

Om dit te realiseren maken we bewuste keuzes en zoeken een balans tussen mens, planeet en resultaat.

Lees er alles over

Maak een keuze.