Thermen Soesterberg is genomineerd als ‘beste leerbedrijf’ in de sector Zorg, Welzijn en Sport

25 Maart 2022

De beautyafdeling van Thermen Soesterberg is één van de tien genomineerden ‘beste leerbedrijf’ voor mbo-studenten in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Dat maakte de samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend afgelopen week bekend.

Al jaren ontvangt Thermen Soesterberg mbo-studenten tijdens het praktijkgedeelte van hun opleiding. Goede begeleiding staat hierbij centraal. Het bedrijf is dan ook blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk om studenten een goede leerplek te bieden, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en klaar gestoomd worden voor de praktijk binnen deze prachtige branche".

Wij vinden het belangrijk om studenten een goede leerplek te bieden, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en klaar gestoomd worden voor de praktijk binnen deze prachtige branche".

Van november tot januari konden scholen, bedrijven en studenten voordrachten indienen voor de prijs. Vervolgens heeft een deskundige jury alle bijna 700 voordrachten beoordeeld. Daaruit kwam een selectie van 75 genomineerde leerbedrijven en 68 genomineerde praktijkopleiders in 9 sectoren, waar Thermen Bussloo deel van uit maakt. De sectorkamers beoordelen welk leerbedrijven doorgaan naar de finale. Zo zetten straks 18 sectorwinnaars een volgende stap richting de eervolle titel van beste leerbedrijf van Nederland.

Op maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Tijdens het event worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf bekend gemaakt. Ook kiest een jury dan de beste mbo-student van Nederland. Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Wil jij bij ook bij ons werken of stage komen lopen? Bekijk dan alle vacatures hier en solliciteer direct!

Maak een keuze.