Het gezicht achter de Schoonmaak

In gesprek met Dyllan

Toen Dyllan een aantal jaar geleden vanuit Australië naar Nederland verhuisde voor de liefde, had hij nooit verwacht om te gaan werken in een wellnessresort. Zijn diverse werkervaring, onder andere als soldaat, kustwacht en in een kolenmijn staat in schril contrast met de taken die hij nu heeft als schoonmaker. Toch is het zijn leukste én meest relaxte werkplek tot nu toe. Benieuwd waarom werken bij Thermen Soesterberg hem zoveel voldoening geeft? We vroegen het hem! Lees je mee?

Wanneer je denkt aan een bezoek aan de sauna denk je al gauw aan ontspanning, warmte en écht tot rust komen. Allemaal erg essentiële onderdelen voor een ultieme wellness belevenis. Maar minstens zo belangrijk… goede hygiëne! Dat kan Dyllan beamen. “We krijgen veel complimenten van gasten die zeggen hoe mooi en schoon ons wellnessresort is. Het voelt altijd goed om een ​​compliment te krijgen, dat geeft ons team extra motivatie om er de volgende ochtend weer vol energie te staan”. Toch had hij nooit verwacht dat zijn werk hem zoveel voldoening zou geven. Hij vertelt: “Ik had nooit gedacht dat een schoonmaakfunctie zo leuk zou zijn. De voldoening die je krijgt als je klaar bent met het schoonmaken van een sauna of relaxruimte, geeft je een geweldig gevoel. Ook omdat we het écht samen doen als team”.

 

Werken in een familiebedrijf

De collegialiteit, gezelligheid en drive die binnen het team én het bedrijf heersen zijn voor Dyllan erg belangrijk. “Ik werk met zo'n geweldige groep mensen. Het maakt niet uit bij welke afdeling je werkzaam bent, iedereen behandelt elkaar met respect. Het voelt echt als één grote familie”. Juist dat familiaire gevoel maakt dat hij zich snel thuis voelde bij het bedrijf. “Iedereen loopt altijd met een lach op zijn of haar gezicht, dat is heel bijzonder om te zien. Ik werd hier met open armen ontvangen, al op mijn eerste werkdag”, aldus Dyllan.

 

De behulpzame, gezellig collega’s waar Dyllan mee werkt zijn één van de dingen waar hij echt energie van krijgt. “We beginnen vroeg en werken met een deadline: vóór de meeste gasten binnen zijn moet ons werk erop zitten. Wanneer een van de collega’s vertraging oploopt, is er altijd wel iemand die bereid is om te helpen. We hebben hetzelfde doel en dát teamgevoel zorgt ervoor dat we samen de beste beleving voor onze gasten neer kunnen zetten”. Hij omschrijft zijn team als hardwerkend, vriendelijk en zorgzaam. Ook kunnen hij en zijn collega’s echt zichzelf zijn bij elkaar, iets dat hij erg waardevol vindt.


Vroege vogel

Het grootste voordeel van werken bij Thermen Soesterberg vindt Dyllan de werktijden: “We beginnen vroeg, om 5:45 uur drinken we vaak eerst een kop koffie. We maken onze schoonmaakkarren klaar en beginnen om 6:00 uur met de eerste ruimtes. Maar het belangrijkste: ik zet eerst een fijne Spotify afspeellijst op, dat maakt natuurlijk alles leuker”, zegt hij lachend. “Vervolgens ga ik aan de slag met het schoonmaken van de sauna’s, douches en kleedruimtes. Voor de vloeren hebben we een gave schoonmaakrobot, dat werkt lekker efficiënt. We houden tussendoor nog een kwartiertje pauze en gaan dan verder bij de buitenfaciliteiten. Aan het einde van onze shift lopen we de hygiënevoorschriften nog eens langs en dan zit mijn werkdag er weer op”. In de middagen heeft hij tijd om er met zijn hond op uit te gaan of zijn hobby’s uit te oefenen.

“In de ochtend beginnen we vroeg en gaan we ervoor met ons team. En in de middag? Dan ben ik vrij en geniet ik van wandelen met m’n hond!” - Dyllan

Carrièrekansen voor iedereen

Naast zijn werk als schoonmaker is Dyllan sinds kort ook actief bij het Aufguss team. Een kans die hij aangeboden kreeg door het bedrijf. “Er zijn tal van doorgroeimogelijkheden bij Thermen Soesterberg. Je kunt als medewerker altijd een kijkje nemen bij een van de andere afdelingen, om te kijken of het iets voor jou is. Zo heb ik diverse technieken van de saunameesters geleerd en geef ik nu ook Aufguss shows. En ik ben maar één van de vele voorbeelden!”. De Thermen Resorts Academy speelt hier een belangrijke rol in. “Door de trainingen en cursussen die je hier kunt volgen kun je je ontwikkelen in je werk én als persoon”.

Op je vrije dag de sauna in

Op zijn vrije dagen is Dyllan regelmatig zelf in de sauna te vinden. Hij vertelt: “Dat we als medewerkers gratis naar de sauna kunnen is ook een uniek voordeel van werken bij Thermen Soesterberg. Ik ga dan diverse sauna’s in, woon een ritueel bij in de authentieke Yurt en geniet van de geweldige shows in het saunatheater. Welke werkplek biedt dit nou?”

Bekijk alle vacatures

En ontdek de functie die bij jou past!

bekijk hier

Voeg je bij ons team

En ontdek alle voordelen van werken bij Thermen Soesterberg...

lees meer

Maak een keuze.