Het gezicht achter de Beautyafdeling

In gesprek met Jaïrus

De beautyafdeling van Thermen Soesterbeg is de prettige werkomgeving van Jairus. Hij heeft de functie als masseur en helpt gasten onder andere met het verhogen van hun welzijn. Van het helpen bij het voorkomen van blessures, tot aan het laten ontspannen en verlichten van hun lichaam. Jairus draait er zijn handen niet voor om én is erg enthousiast over zijn baan bij Thermen Soesterberg. Wat hem zo enthousiast maakt? Lees mee…

Het geven van de perfecte ontspanningsmassage, een stevige sportmassage óf juist een bijzondere hamam behandeling: Jaïrus kent de fijne kneepjes van het vak. En dat zat er al vroeg in, zo vertelt hij: “Toen ik klein was werd ik af en toe gemasseerd door mijn oma, daar was ze erg goed in. Doordat ze dit bij mij deed, kwam het steeds vaker in mij op dat ik via het vak van masseur mijn medemens kan helpen om hun klachten te verlichten”. Dit werd voor Jaïrus de start van de opleiding Wellness & Lifestyle en zijn carrière als (sport)masseur.

 

Doorgegroeid naar trainer

Zijn interesse in én liefde voor sauna’s heeft hem bij Thermen Soesterberg gebracht. “Inmiddels ben ik alweer ruim 6 jaar werkzaam bij Thermen Soesterberg, waar ik al werkte voordat het werd overgenomen door Quality Wellnessresorts”, aldus Jaïrus. “Ik houd van sauna’s en het idee om als masseur het ontspannende gevoel van de sauna’s nóg meer te kunnen verhogen, sprak me aan”. Jaïrus is begonnen in een combinatiefunctie tussen de afdelingen beauty en Aufguss, maar toen hij na de geboorte van zijn dochter minder wilde gaan werken is hij volledig voor zijn rol als masseur gegaan. “Die verschuiving heeft me een andere prachtige kans geboden, ik ben nu namelijk ook werkzaam als trainer voor onze eigen Quality Wellnessresorts Academy. Dat betekent dat ik mijn (nieuwe) collega’s de fijne kneepjes van het vak leer en steeds bezig ben met het vernieuwen en optimaliseren van ons aanbod”.


Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk in de functie van Jaïrus. Hij geeft een voorbeeld van een typische werkdag: “Ik begin ’s ochtends samen met mijn collega’s met het opstarten van de salons. We verwarmen de massageolie voor, er wordt een heerlijke geur verspreid én de kaarsjes gaan aan om het sfeervol te maken. Daarna houden we een dagopstart, waarbij we kijken naar de planning en de eventuele bijzonderheden van die dag”. Vervolgens betreden de gasten de afdeling en begint het geven van de behandelingen. Door het diverse aanbod dat Thermen Soesterberg heeft, geeft ook Jaïrus steeds wisselende massages. “Zo is het nooit saai. Ik probeer ook met iedere gast te bespreken waar hij of zij het meeste behoefte aan heeft en dat vervolgens mee te nemen in de behandeling”. Aan het eind van de dag is het tijd om de salons weer netjes te maken. “Dan vullen we producten bij en ruimen we op. Zo is alles weer spik en span voor de volgende dag!”

 

De voordelen van werken bij Thermen Soesterberg

Op wat de voordelen van het werken bij Thermen Soesterberg zijn, kan Jaïrus snel antwoord geven. “Het grootste voordeel vind ik dat ik regelmatig gratis naar de sauna kan én ook iemand mee mag nemen. Zo kan ik de ontspanning die ik kan ervaren ook aan een ander doorgeven, dat is toch top!”. Ook over de personeelskorting die je krijgt op de producten van een aantal luxe (gezichts)verzorgingsmerken is hij erg te spreken. “Maar ook de werkplek zelf vind ik enorm prettig. We zitten midden in de natuur, de collega’s zijn super gezellig én er zijn enorm veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen”.

“Als masseur bij Thermen Soesterberg leer je steeds weer nieuwe massagetechnieken, om de gasten heerlijk in de watten te leggen. Dat geeft echt voeldoening!” - Jaïrus

Leren van elkaar

De hechte band die Jaïrus met zijn collega’s heeft maakt dat de werksfeer in het resort zo goed is. “Ik ervaar het beautyteam als erg gezellig én hardwerkend. We hebben allemaal hetzelfde doel: de gasten zo veel mogelijk in de watten leggen. Daardoor leren we nog iedere dag van elkaar en helpen we elkaar ook waar het nodig is. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat we steeds naar een hoger niveau komen”.

Het mooiste compliment

Het grootste compliment dat Jaïrus van gasten kan krijgen is dat hij ze een heerlijke dag heeft bezorgd, zo verteld hij stralend. “Dat maakt me echt trots!”. Ook krijg hij veel energie van de feedback die de gasten hem geven. “Dat geeft me de mogelijkheid om mezelf steeds weer te verbeteren en het kwaliteitsniveau nóg hoger te leggen”.

Bekijk alle vacatures

En ontdek de functie die bij jou past!

Voeg je bij ons team

En ontdek alle voordelen van werken bij Thermen Soesterberg...

Maak een keuze.