Saltarium

Ervaar de kracht van zout

Een heerlijke, milde sauna om jouw saunadag mee te beginnen. Het Saltarium is vooral bijzonder vanwege een eeuwenoude techniek: een Gradierwerk dat op een natuurlijk manier zout toevoegt aan de lucht.

Temperatuur 70°
Luchtvochtigheid Relatief lage luchtvochtigheid van 40-50%
Bijzonder zoute lucht werkt verlichtend bij klachten aan luchtwegen
Ontspan in het saltarium | Thermen Soesterberg

Zoute, zilte lucht

Zout water druppelt over sleedoorntakken in een houten raamwerk. Het water verdampt terwijl het naar beneden sijpelt. Zo wordt de lucht verrijkt met zout en krijgt deze een subtiele, aangename geur. De zilte lucht heeft een positief effect op de luchtwegen. Dat maakt deze sauna zeer geschikt voor gasten met bronchiale klachten, astma of hooikoorts.

Wat is een Saltarium?

Het Saltarium is vooral bijzonder vanwege een eeuwenoude techniek: een Gradierwerk dat op een natuurlijk manier zout toevoegt aan de lucht. Zout water druppelt over sleedoorntakken in een houten raamwerk. Het water verdampt terwijl het naar beneden sijpelt. Op die manier wordt de lucht verrijkt met zout en krijgt deze een subtiele, aangename geur. De temperatuur in het Saltarium ligt tussen de 60 en 65°Celsius en de luchtvochtigheid is relatief laag, tussen de 40 en 50%.

Wat zijn de voordelen van het Saltarium?

De zilte lucht in het Saltarium heeft een positief effect op de luchtwegen. Dat maakt deze sauna zeer geschikt voor gasten met bronchiale klachten. Bij aandoeningen zoals astma, hooikoorts en andere allergieën zwellen de slijmvliezen in neus, keel en longen op zodra je in aanraking komt met stoffen waar je gevoelig voor bent. De kleine spiervezeltjes in de wanden van de bronchiën verkrampen dan. Wanneer je een sauna zoals het Saltarium bezoekt, ontspannen alle spieren in je lichaam. Dus ook die kleine spiervezeltjes. Dit is de reden dat veel mensen met allergieën of astma veel verlichting ervaren in de sauna. Ook gasten met dermatologische klachten hebben vaak veel baat bij een bezoek aan het Saltarium. De zoute lucht heeft namelijk een zuiverende werking op de huid.

Rozensauna

Of kies je voor de geur van rozen?

Ontdek meer

Panoramasauna

Een wijds uitzicht over de tuin.

Hamam luxe

Maak een keuze.