Finse sauna

Oorspronkelijk genieten

Misschien wel de traditioneelste sauna die er bestaat. In de Finse sauna geniet je zoals de Finnen dat duizend jaar geleden al deden. Zij verwarmden hun holwoningen met verwarmde stenen. Bij toeval ontdekten zij dat als er water over de hete stenen werd gegoten, de stoom die daarbij vrij kwam extra warmte gaf. De sauna was geboren!

Onze meest traditionele sauna

In onze Finse sauna geniet je van een traditionele, pure sauna ervaring. De hete, droge lucht ontspant je spieren en verfrist je geest. Hier kom je helemaal tot jezelf.

Hoe werkt een Finse sauna?
Het principe van de Finse sauna is in essentie nog steeds hetzelfde als vroeger. Water wordt over de op een kachel verhitte stenen heen gegoten. De ruimte heeft een temperatuur van 90° Celsius en een luchtvochtigheid van 30%. De warmte wordt via de lucht aan je lichaam doorgegeven. Door de relatief lage luchtvochtigheid is deze warmte goed te verdragen.

Voor veel gasten is de authentieke Finse sauna een vast onderdeel van hun saunadag. Niet zo verwonderlijk, want deze sauna heeft een positieve werking op onder andere de spieren, gewrichten, luchtwegen en huid. Transpiratie en bevordering van de bloedsomloop dragen bij aan een efficiënte afvoering van afvalstoffen uit het lichaam. Regelmatig bezoek aan de sauna activeert en versterkt het immuunsysteem.

Afkoelen is een essentieel onderdeel van het Finse saunaritueel. Nadat je de warme sauna verlaat, koel je je lichaam af in een van onze cool-off gelegenheden.

Temperatuur 90°
Luchtvochtigheid Droge lucht (luchtvochtigheid 30%)
Bijzonder Traditionele, pure sauna ervaring
Finse sauna | 90 graden | Thermen Soesterberg

De Finse sauna

Duizend jaar geleden verwarmden de Finnen hun (hol)woningen met in vuur verhitte stenen. Bij toeval werd ontdekt dat als er water over de hete stenen werd gegoten, de stoom die daarbij vrij kwam, extra warmte gaf. 'Sauna' was geboren! Hoewel in eerste instantie deze manier van verwarmen vooral een praktisch nut had, bleken de Finnen de lichamelijk en mentale voordelen van deze warmte erg te waarderen en ontstond in de loop van de tijd een saunacultuur als onderdeel van de dagelijkse verzorging van lichaam en geest.

Kristalsauna

Geniet in stilte, of tijdens een van de opgietingen.

Gezichtsbehandeling HSR Lifting

Hamam

Ervaar dit Oosterse ritueel.

65 minuten

Maak een keuze.