Cool Off gelegenheden

Koel op jouw manier.

Na tintelende warmte en weldadige hitte is het heerlijk om af te koelen. Echt even bijkomen van de impact van de sauna op je lichaam. Het is genieten en het is nodig. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Bovendien merk je dat het effect van de sauna nog sterker wordt. Hoe je afkoelt, dat beslis je zelf.

Weersta de eerste kou!

Een emmer verkoeling | Cool-off | Thermen Soesterberg

Houten stortemmer?

Kies je voor een dompelbad van 5°C, een stortdouche of ga je tot aan je kruin in het zuivere water de zwemvijver? Vind je de houten stortemmer aantrekkelijk? Of wordt het een prikkelende ijsscrub? Of met donder en bliksem in onze Koelgrot?

Koelgrot

Koelen was nog nooit zo'n intense belevenis.

Waarom is afkoelen na de sauna zo belangrijk?

Koel op jouw manier
Na tintelende warmte en weldadige hitte is het heerlijk om af te koelen. Even bijkomen van de impact van de sauna op je lichaam. Ontdek onze uiteenlopende cool-off gelegenheden en koel af zoals jij dat wil. Je lichaam zal je dankbaar zijn.


Waarom afkoelen na sauna?
Na een hete sauna is afkoelen puur genieten. Maar het is ook nodig. Want bij hoge temperaturen hoort een goede koeling. Na het verlaten van de sauna maak je eerst een wandeling door de buitenlucht. Daarna bezoek je een van onze cool-off gelegenheden om je lichaam te koelen.


Op welke manier je ook afkoelt, het is een weldaad voor je lichaam. Waar de warmte zorgt dat de haarvaatjes open gaan staan, zorgt de kou zorgt dat deze zich weer sluiten. Dit is belangrijk om hoofdpijn te voorkomen. De wisselwerking tussen warmte en kou stimuleert de bloedcirculatie en geeft je een verkwikkend en helder gevoel. Bovendien helpt een goede koeling de weldadige effecten van de sauna te versterken.

Welke cool-off gelegenheden zijn er?

Je beslist zelf hoe je afkoelt. Laat jezelf in een dompelbad van 5°C zakken. Ga tot aan je kruin in het zuivere water van de zwemvijver. Weersta de eerste kou van een stortdouche of de houten stortemmer. Of verwen jezelf met een prikkelende ijsscrub.  

Er is nog een bijzondere manier om je lichaam van top tot teen heerlijk te laten afkoelen. Pal naast het Sauna Theater wacht je verkoeling én een verrassing: de Koelgrot. Je stapt een heuse grot binnen en een enorme donderbui valt over je heen. Zelfs koelen is op deze plek een avontuur!

Thermen Cadeau

Niets is fijner dan ontspanning in het vooruitzicht! Geef een Thermen Cadeau

Ontdek meer

100% duurzaam!

Vanaf eind maart zijn wij 'all-electric'. Dat wil zeggen; volledig gasloos en met 100% duurzame energie.

lees er alles over

Maak een keuze.