Reserveren

Finse sauna

  • 90° Celsius
  • Droge lucht (luchtvochtinheid 30%)
  • Traditionele, pure sauna ervaring

Misschien wel de traditioneelste sauna die er bestaat. In de Finse sauna geniet je zoals de Finnen dat duizend jaar geleden al deden. Zij verwarmden hun holwoningen met verhitte stenen. Bij toeval ontdekten zij dat als er water over de hete stenen werd gegoten, de stoom die daarbij vrij kwam extra warmte gaf. De sauna was geboren!
De Finse sauna is heet en droog. In deze sauna, met een temperatuur van 90°C, reinigt je lichaam, ontspannen je spieren en verfrist je geest. Voor veel gasten is de authentieke Finse
sauna een vast onderdeel van hun saunadag. Heb jij al een favoriete sauna waar je helemaal tot jezelf komt?

Meer lezenVerbergen

De geschiedenis van de Finse sauna

Duizend jaar geleden verwarmden de Finnen hun (hol)woningen met in vuur verhitte stenen. Bij toeval werd ontdekt dat als er water over de hete stenen werd gegoten, de stoom die daarbij vrij kwam, extra warmte gaf. 'Sauna' was geboren! Hoewel in eerste instantie deze manier van verwarmen vooral een praktisch nut had, bleken de Finnen de lichamelijk en mentale voordelen van deze warmte erg te waarderen en ontstond in de loop van de tijd een saunacultuur als onderdeel van de dagelijkse verzorging van lichaam en geest.

Direct reserveren