Reserveren

Cool off gelegenheden

 • Diverse cool off zones
 • Zowel binnen als buiten

Voor een optimaal effect van uw saunagang, is het belangrijk om uw lichaam na iedere opwarming af te laten koelen. Daarvoor hebben we bij Thermen Soesterberg zowel binnen als buiten verschillende mogelijkheden. 

 

Meer lezenVerbergen

Zo vindt u bij ons koude dompelbaden, een zwemvijver, een stortdouche, normale douches, een houten stortemmer en ijsscrub om uw lichaam af te koelen. 

Dompelbaden

Deinst u er niet voor terug om even in een koud dompelbad te stappen? In onze tuin vindt u een natuurlijk zwemvijver. Een koud bad (Finnen laten zich in een wak in het ijs zakken) heeft een stimulerend effect op de bloedcirculatie en helpt u bij het afkoelen na een saunagang. De temperatuur van de dompelbaden is ongeveer 5 °C. Dit is de beste manier om af te koelen na uw saunagang. 

Direct reserveren
 • Veelgestelde vragen

  Waarom moet ik goed koelen na de saunagang?
  Door slecht koelen blijven haarvaatjes open staan, wat – in het hoofd – eenzelfde effect kan geven als migraine. Je kunt nog diezelfde avond hoofdpijn krijgen of de dag erna. Daarnaast: Goed koelen stimuleert het lichaam tot het aanmaken van endorfine, het gelukshormoon.
  Wat is de juiste manier van koelen?
  - Maak eerst een wandeling in de buitenlucht
  - Koel met koud water en koel vanaf de voeten en armen richting het hart.
  - Neem een koude douche of een dompelbad
  - Sluit af met een warm voetenbad
 • Deze baden zijn ook zeker interessant voor u: