Reserveren

Cool off gelegenheden

Na tintelende warmte en weldadige hitte is het heerlijk om af te koelen. Even bijkomen van de impact die een saunagang op je lichaam heeft. Het is genieten en het is nodig. Je lichaam zal je dankbaar zijn en je merkt dat het effect van de sauna nog sterker wordt. Hoe je afkoelt, dat beslis je zelf. Kies je voor een dompelbad van 5°C, een stortdouche of ga je tot
aan je kruin in het zuivere water van het Natuur Zwembad? Misschien klinkt een bak water uit een houten stortemmer aantrekkelijk? Of wordt het een prikkelende ijsscrub?

Verrassend afkoelen in de Koelgrot
Er is nog een heel bijzondere manier om je van top tot teen heerlijk te laten afkoelen. Pal naast het Sauna Theater wacht je verkoeling én een verrassing: de koelgrot. Je stapt een heuse grot binnen en een heerlijke nevel van tintelend fris water dwarrelt om je heen. Zelfs koelen is op deze plek een avontuur!
Hoe je ook afkoelt, het is een weldaad voor je lichaam. Het stimuleert de bloedcirculatie en geeft je een verkwikkend en helder gevoel.

Direct reserveren
 • Veelgestelde vragen

  Waarom moet ik goed koelen na de saunagang?
  Door slecht koelen blijven haarvaatjes open staan, wat – in het hoofd – eenzelfde effect kan geven als migraine. Je kunt nog diezelfde avond hoofdpijn krijgen of de dag erna. Daarnaast: Goed koelen stimuleert het lichaam tot het aanmaken van endorfine, het gelukshormoon.
  Wat is de juiste manier van koelen?
  - Maak eerst een wandeling in de buitenlucht
  - Koel met koud water en koel vanaf de voeten en armen richting het hart.
  - Neem een koude douche of een dompelbad
  - Sluit af met een warm voetenbad
 • Deze baden zijn ook zeker interessant voor u: