Reserveren

Sauna en gezondheid

Regelmatig bezoek aan de sauna biedt meer dan alleen ontspanning en rust. Het is ook heel bevorderlijk voor de gezondheid. Hieronder vind je een aantal redenen om regelmatig de sauna te bezoeken.

Weerstand
Wanneer je regelmatig de sauna bezoekt, gaat jouw weerstand met sprongen vooruit. Daardoor ben je minder vatbaar voor ziektes. In een sauna moet jouw lichaam hard werken. Het wordt kunstmatig naar een koortsniveau gebracht. Hierdoor ga je zweten en vloeien de afvalstoffen uit jouw lichaam. Daarna is het de kunst om goed af te koelen en de doorbloeding te activeren. Jouw longen moeten drogen, met als gevolg dat je beter kunt ademen.

Luchtwegen
Het bezoeken van de sauna heeft ook nog andere voordelen. Mensen met een aandoening aan de luchtwegen, zoals bijvoorbeeld astmatische en bronchiale klachten kunnen er veel baat bij hebben. De slijmvliezen worden tot wel zevenmaal zo sterk doorbloed als normaal. Hierdoor wordt de ingeademde warme saunalucht zodanig afgekoeld dat ze te verdragen is voordat ze uiteindelijk in de longen terechtkomt. De oververhitte ademhalingsspieren ontspannen zich hierdoor. De luchtpijpvertakkingen verwijden zich en je merkt dat je weer vrij kunt uitademen. Frequent bezoek aan de sauna vermindert geleidelijk de klachten. Dit komt doordat de bijnieren geactiveerd worden en in verhoogde mate lichaamseigen cortison afgeven.

Reumatische aandoeningen
Veel mensen met een reumatische aandoening ondervinden voordeel bij het bezoeken van de sauna. Hun pijn en stijfheid nemen aantoonbaar af. Vooral het gebruik van de infraroodsauna heeft een positieve werking. Een contra indicatie vormt acute ontstekingen.

Belangrijk
In sommige gevallen is het beter om niet of tijdelijk geen bezoek te brengen aan de sauna. Meer informatie vind je in onze beschrijving met contra indicaties. Wil je meer informatie over de sauna en gezondheid? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 033 462 2460 .