Wij zetten jouw zintuigen op genieten!

Reserveren

Over Thermen Soesterberg

Wellness op z’n puurst


 

Zet je zintuigen op genieten in Thermen Soesterberg

Echt ontspannen en grenzeloos genieten begint bij je zintuigen. En in Thermen Soesterberg. Hier word je getrakteerd op weldadige en verkwikkende ervaringen. En dat in een omgeving die wordt omarmd door bos, natuur en rust. Hoog tijd voor een dagje wellness op z’n puurst.

Dat wellness, zintuigen en natuur alles met elkaar te maken hebben, ontdek je in Thermen Soesterberg. Hier, hartje Nederland en op de groene grens van de Utrechtse Heuvelrug, gaat het om ervaren en beleven. En dat doe je met al je zintuigen.

Cadeau voor de zintuigen

“Omringd door groen en geïnspireerd door de natuur om ons heen zetten wij de zintuigen van onze gasten op scherp en vooral op genieten”, vertelt Fabian Dolman, directeur van het resort. “We gaan voor pure belevingen en onverwachte ervaringen. Eigenlijk zijn onze sauna’s, baden en restaurants stuk voor stuk cadeautjes voor de zintuigen.”

 Over wellness, beleving en zintuigen kan Dolman uren vertellen. Als zoon van Hans en Ineke Dolman, oprichters van het bekende Thermen Bussloo, heeft hij ‘wellness-rijk’ DNA. Sinds de vestiging bij Bussloo in 2006 werd opgericht, groeide het uit tot een succesvol familiebedrijf. In januari 2017 zette de familie een nieuwe, grote stap door het bestaande saunacomplex in Soesterberg over te nemen.

“We zien al vele jaren dat onze gasten in Bussloo naast volledig ontspannen vooral ook heel blij zijn na een of meerdere dagen in ons wellness resort”, vervolgt Dolman. “Dat stukje geluk gunnen we iedereen, overal in het land. We ontdekten de ruwe parel in Soesterberg en besloten er samen een glanzend juweel van te maken. Zo’n mooie locatie, midden in de natuur: het perfecte zusje voor grote zus Bussloo.”

Meer wellness, meer genieten

Inmiddels is het kleine zusje in snel tempo volwassen geworden, want Thermen Soesterberg is dit jaar volledig vernieuwd en heropend. Nog meer wellness en nog meer genieten. Zo neemt de nieuwe Maa sauna je mee in een oerervaring. De houtgestookte Finse sauna bevindt zich half onder de grond, wat zorgt voor een constante, aangename warmte. Aansluitend even onderdompelen in de natuurlijke zwemvijver en de pure ervaring is compleet.

De Panorama sauna is een weldaad voor het lichaam en een feest voor de ogen. Het uitzicht over het resort en de omringende bossen geeft het gevoel midden in te natuur te zijn, voor even heerlijk ver van huis. Natuurlijk krijgt ook het zintuig ‘smaak’ alle aandacht in Thermen Soesterberg. De twee gloednieuwe restaurants met de alleszeggende namen Hemels en Natuurlijk zijn pure verwennerij: smullen van verse en biologische producten én proeven van het goede leven.

Het Sauna Theater, waar zintuigen de hoofdrol spelen

De wellness verrassing van het jaar is absoluut het Sauna Theater. Een grootse en unieke belevenis waar wellness en theater elkaar ontmoeten. Bovendien een primeur in Nederland én Europa. “In het Sauna Theater is plaats voor maar liefst 180 gasten die op hetzelfde moment de ultieme wellness show beleven”, vertelt Dolman vol enthousiasme. “Hier zitten alle zintuigen op de eerste rang. Onze eigen opgieters - en gastopgieters van over de hele wereld - nemen je mee in een hartverwarmende ervaring.”

Het theater loopt voorop en vooruit in techniek. Licht en geluidsshows brengen de verhalen tot leven en prikkelen de zintuigen op elk niveau. Een led-scherm van meer dan 4,5 meter breed nemen je mee naar nieuwe werelden en dimensies. Elke opgieting is een ware show; een verhaal dat verrast en verwondert.

 Het Sauna Theater:

 

Vergeet het alledaagse

“In Thermen Soesterberg draait alles om ervaren en beleven”, besluit Dolman. “Al onze wellness faciliteiten zijn er om onze gasten en hun zintuigen te raken. We zeggen daarom ook tegen onze gasten: vergeet het alledaagse en geef jezelf over aan wat je hier voelt, ruikt, hoort en beleeft.”

Het is een aantrekkelijk advies en de enige opdracht die je hebt op de dag dat je Thermen Soesterberg bezoekt. En genieten natuurlijk, onbegrensd en op z’n puurst.


 The making of....Het Sauna Theater:

De impressie van vóór de verbouwingen: