Belevenisprogramma

Bij Thermen Soesterberg ervaar je de allerbeste opgietingen ter wereld. Thermen Soesterberg is in 2017 Nederlands kampioen Opgieten geworden!

De opgieting, ook wel Aufguss of Löyly genoemd, is een sensationele belevenis en is een must voor iedere saunaliefhebber. De opgietingen worden verzorgd door onze saunameesters.

Dagelijks vinden er diverse opgietingen plaats, waar jij als gast kosteloos (o.b.v. beschikbaarheid) aan deel kunt nemen. De opgietingen vinden op gezette tijden plaats in:

Tijdens de opgieting giet de saunameester een grote hoeveelheid water met etherische oliën op de warmtebron. Er komt dan waterdamp vrij die de saunameester, door te wapperen en te zwaaien met een handdoek, door de ruimte verspreid. De luchtvochtigheid in de sauna stijgt en de saunatemperatuur wordt als warmer en intenser ervaren. Door de opgevoerde luchtvochtigheid en de intensieve opwarming van de huid gaat het lichaam meer zweten en wordt de doorbloeding van de huid geoptimaliseerd. Een sensationele belevenis voor lichaam en geest!