Reserveren

Wat is het Aufguss WM?

Wat gebeurt er tijdens het Aufguss WM?
Het Aufguss WM is het Wereldkampioenschap Opgieten, waarbij de beste saunameesters van de wereld met zijn/haar thema-opgieting gaan strijden om de titel: Wereldkampioen Opgieten. Alle saunameesters worden door een internationale jury beoordeeld op diverse aspecten zoals thema, geuren/dosering en wapper technieken. Er zijn twee categorieën: de singles en de duo's. In de single-categorie verzorgd één saunameester de thema opgieting. Bij de duo-categorie staan er, zoals de naam het al zegt, twee saunameesters centraal. 


Wat is een thema opgieting?
Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën op de hete kachel. Door het wapperen met een handdoek wordt de warmte verspreidt in de saunacabine. Door deze luchtstroming wordt het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken en voelt de temperatuur in de sauna extra hoog. Een klassieke opgieting duurt zo’n 15 minuten. Tijdens Aufguss WM worden themaopgietingen uitgevoerd. Dit is een opgieting die in het teken staat van één bepaald thema. Iedere saunameester verzint zijn eigen thema waar hij/zij vervolgens een opgieting van samenstelt en deze presenteert aan de internationale jury en de gasten. 

Wie doen er mee aan het Aufguss WM?
Er doen single's en duo's uit maar liefst 20 landen mee, waaronder: Polen, Italië, Zwitserland, Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Tsjechië en Canada.


Wanneer is het Aufguss WM?
Het Aufguss WM vind plaats in week 38,  van dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 september 2017. Het definitieve programma volgt z.s.m.


Waar wordt het Aufguss WM gehouden?
Het Aufguss WM wordt dit jaar gehouden in Thermen Soesterberg te Soesterberg. De opgietingen zullen worden gehouden in de splinternieuwe opgietsauna van Thermen Soesterberg.

Aufguss sauna 

Deze sauna is voorzien van diverse showelementen, zoals led-schermen, laserlichten, muziekinstallatie en nog veel meer. Hierdoor leent deze sauna zich als een perfecte locatie voor de opgietingen van het Aufguss WM!

Kan ik bij het Aufguss WM aanwezig zijn?
Jazeker! Reserveer hier NU één van onze speciale Aufguss WM-arrangementen en mis niets van dit spectaculaire evenement!