Thermen Soesterberg is Dutch Cuisine-ambassadeur

Ilona Rave 26 Augustus 2021

De natuur proef je op z’n puurst in de restaurants van Thermen Soesterberg. Hier, in het hart van Nederland, koken we alleen met de beste producten: biologisch, gezond en lokaal van eigen bodem. En dat is ook de stichting Dutch Cuisine opgevallen. Met veel trots mogen we ons vanaf nu ambassadeur van dit initiatief noemen.


Een mooie bekroning op het werk van onder andere onze chef-kok Ronald van den Heuvel. Hij bereidt al jaren met veel passie goed én gezond eten in onze restaurants. “Alle ingrediënten willen we zien, voelen, ruiken en proeven”, vertelt Ronald. “En dan natuurlijk het liefst van het seizoen.

Alle ingrediënten willen we zien, voelen, ruiken en proeven.
Ronald van den Heuvel - chef-kok Thermen Soesterberg

Eerlijk is heerlijk

Dutch Cuisine is een initiatief van de bekende meester-kok Albert Kooy. De stichting zet zich in voor duurzaam, lokaal en bewust eten. De chefs van de aangesloten Dutch Cuisine-restaurants kopen lokaal in, houden rekening met welke producten in het seizoen zijn en koken via het 80/20-principe: 80% van een gerecht bestaat uit groenten, 20% is beschikbaar voor een duurzaam stuk vlees of vis. Zo zijn hun gerechten gezond en minder belastend voor het milieu.

Zintuigen prikkelen

Zo ook bij Thermen Soesterberg, waar je kan kiezen uit twee verschillende restaurants om jouw wellnessdag compleet te maken. Prikkel je zintuigen op alle vlakken. Pure verwennerij, want in onze restaurants geniet je van verse én biologische producten. De gerechten worden zoveel mogelijk vrij gehouden van kleur-, geur- en smaakstoffen en altijd met aandacht en liefde bereid door de koks. Daarvoor gaan ze zelf op pad; op zoek naar de oorsprong van hun producten. Zo halen de koks zuivel bij boeren die bewust het dierwelzijn verbeteren. De meeste ingrediënten komen dan ook uit de regio. Het rundvlees komt uit de Utrechtse Heuvelrug en de groenten uit de Betuwe. “Alles op onze menukaart heeft zijn eigen authentieke en pure smaak, waarmee we combineren en spelen”, aldus chef-kok Ronald.

Proef de goede, gezonde en lokale gerechten van deze nieuwe Dutch Cuisine-ambassadeur bij Thermen Soesterberg.

 

Maak een keuze.