Mondkapjesplicht; waar draag je ‘m wel én waar niet?

Ilona Rave 30 November 2021

 Mondkapjes, we kunnen er niet omheen. Ze zullen steeds meer deel uitmaken van ons dagelijkse leven. En vanaf nu moeten we er écht aan geloven: het dragen van een mondkapje is verplicht op alle openbare plekken. Zo óók in ons resort. Betekent dit dan dat je met een mondkapje de sauna in gaat? Nee, dat niet. Maar, wat betekent dit dan wel? Dat leggen we je hieronder verder uit …

Safety first!

De basis veiligheidsmaatregelen gelden ook zeker in onze resorts. Een kleine opfrisbeurt, misschien? Houd anderhalve meter afstand van elkaar, was regelmatig je handen én blijf bij klachten of corona-symptomen thuis. Alle maatregelen, om veilig én zorgeloos te blijven ontspannen, lees je terug op onze speciale maatregelenpagina.

Image not found Mondkapje in de sauna?

We zagen het nog niet zo snel gebeuren: ‘ontspannen’ in de sauna met een mondkapje. Of lekker in het bubbelbad met een doorweekt masker voor je mond. Gelukkig is dit dan ook niet de regel. En is een mondkapje in de sauna en bij zitten, zwemmen en douchen niet verplicht.

Image not found Waar draag je ‘m dan wel?

Een mondkapje is verplicht bij het in- en uitchecken in onze receptiehal. Daarnaast draag je het mondkapje op ons saunaplein, rondom onze binnenbaden én in de kleedruimtes. Ben je net heerlijk opgewarmd door de sauna? Dan mag je natuurlijk even zonder mondkapje afkoelen onder de douches. Ook wanneer je hier naar toe loopt, na je saunagang, is een mondkapje niet nodig. Trek je vervolgens je badjas weer aan? Zet dan ook je mondkapje weer op! En kom je in ons beautycentrum genieten van een heerlijke massage of lichaamsbehandeling? Oók daar is het dragen van een mondkapje verplicht. Tijdens een gezichtsbehandeling in ons beautycentrum mag je het masker uiteraard afzetten.

Wij zorgen voor jou, zorg jij voor ons?

In ons resort zijn wij sowieso gewend om vaak te ontsmetten. Coronacrisis of niet. Het is wel zo dat hier op dit moment nóg meer aandacht naar toe gaat. Daarnaast dragen onze medewerkers binnen ons resort al een mondkapje ter bescherming. Vanaf 26 november, is het voor jou als gast óók verplicht om een mondkapje in ons resort te dragen. Dit beschermt niet alleen jezelf, maar ook onze andere gasten én onze medewerkers. Het dragen van een mondkapje doe je dus vooral om anderen ook te beschermen.

 

 

Maak een keuze.