Januari = jouw tijd

Ilona Rave 30 December 2022

Januari, de maandag onder de maanden. De gezellige feestdagen zijn achter de rug. Buiten is het koud, nat en donker. En na een maand vol lekkere etentjes en veel gezelligheid, ligt de heuse winterdip op de loer… Maar, niet deze januari! Met deze tips voorkom je de januari-dip, zorg je goed voor jezelf én kan je er weer volledig tegenaan.

Lees nu onze tips tegen de januari-dip…


#1 – Ga wandelen!

Spanning in je lijf, daar wil je vanaf. Loop je al regelmatig een blokje om? Fijn! Wandelen vermindert namelijk spanningen, boosheid, vermoeidheid en het verhoogt je geluksgevoel, energie en creativiteit. Met een dagelijkse wandeling van 10 minuten kun je echt het verschil al merken. Een ideale activiteit voor in de januarimaand!

#2 – Wees niet te streng voor jezelf

‘Nee’ zeggen mag best. Je hoeft niet iedereen te pleasen. Zeker niet na een drukke decembermaand. Deze maand mag je eens wat meer aan jezelf denken. En jezelf meer lief hebben, dat ook! Waarschijnlijk zit je agenda alweer snel vol; eten met vrienden, verjaardagen, sporten…. Zeg eens wat vaker ‘’nee’’ tegen dingen die je liever niet doet. Dat voorkomt veel stress. En, zo houd je meer tijd over voor dingen die je wél leuk vindt. Dingen waarbij je voor jezelf kiest. Het mag én het kan!

#3- Zorg goed voor jezelf

Selfcare is self-love. Júist nu is dat zo belangrijk. Want tijd nemen voor jezelf, daar worden je lichaam en geest blij van. Zorg daarom extra goed voor jezelf als je iets minder lekker in je vel zit. De lage temperaturen hebben niet alleen gevolgen voor je humeur; je huid vangt ook de nodige koude klappen op. Trakteer jezelf op een 7-daagse ampullenkuur, op een warme douche of fijn bad óf op een heerlijke gezichtsbehandeling in ons beautycentrum. Even wegdromen op de massagetafel, zachte handen die je gezicht verzorgen en een fijn muziekje op de achtergrond……

#4 – Plan een dagje ontspanning

Een leuke bezigheid is het plannen van een dagje weg. Niets is fijner dan er even tussenuit gaan. Plan een dagje sauna met vriendinnen of met je partner. En onze tip? Hoe eerder je boekt, hoe beter. Want hallo, voorpret! Hoe leuk is het om vooraf al te ontdekken wat je allemaal kunt gaan beleven?

#5 Geef een positieve draai aan januari

Zie het nieuwe jaar als een nieuwe kans, zowel in je privéleven als op het werk. Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je meteen van baan moet switchen, maar het nieuwe jaar is wel een mooie gelegenheid om even goed te reflecteren op jezelf en op je werk. Heb je vorig jaar te veel hooi op je vork genomen? Voelde je je snel leeg of vermoeid? Zijn er dingen die vorig jaar niet helemaal lekker gingen op het werk of in je privéleven? Geef jezelf de kans om daarop te reflecteren én te ontdekken hoe je het dit jaar anders kan aanpakken.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij een dagje ‘self-care’ óf bij het plannen van een dagje weg? Daar hebben we natuurlijk de allerbeste tip voor: plan een dagje thermen én je kunt direct alle vijf tips tegen de januari-dip uitproberen. Heerlijk wandelen in onze saunatuin, ontspannen in onze sauna’s en baden, jezelf trakteren op een fijne beautybehandeling óf deelnemen aan een ritueel, workshop of retreat voor persoonlijke ontwikkeling

Zeg jij deze maand eens wat vaker ‘nee’ tegen anderen én ‘JA’ tegen jezelf?

Maak een keuze.