Sauna en reuma en/of jicht

Alhoewel onze sauna's de stofwisseling juist stimuleert, kan bij ontstekingsreacties warmte juist averechts werken. Je dient dus altijd eerst met je arts te overleggen of het in jouw situatie verstandig is van de sauna gebruik te maken.

Toch naar de sauna met reuma

Met reuma is het niet nodig een bezoek aan de sauna af te zeggen. Er zijn overigens vele verschillende soorten reuma en als je veel last van stijfheid en pijn bij het bewegen hebt, is de sauna misschien een goed alternatief om de klachten te verlichten. In de sauna vinden er door de warmte diverse tijdelijke fysiologische veranderingen in het lichaam plaats. Door de warmte worden bloedvaten verwijd, waardoor er een sterkere doorbloeding optreedt van spieren en gewrichten. Hierdoor kan een regelmatige warmtebehandeling bij patiënten met reumatische aandoeningen tijdelijk een verlichting van de klachten bewerkstelligen: meer bewegelijkheid, minder pijn en minder stijfheid (bron: www.reumafonds.nl). Overleg wel eerst met je arts alvorens de sauna te bezoeken.

Tijdelijke verbetering van reumaklachten na saunabezoek

De effecten van de sauna zijn helaas slechts tijdelijk. Bij reumatische aandoeningen is een goede vochthuishouding zeer belangrijk. Tijdens een saunabezoek verlies je veel vocht. Dit hoeft geen beletsel te zijn voor een bezoek aan de sauna, als je het vochtverlies maar weer aanvult met het drinken van mineraalwater of heerlijke drankje in onze restaurants tijdens en na de sauna. Vraag ook bij je behandelend arts voor eventuele aanvullende aandachtspunten.

Sauna naast jouw reuma-medicatie

De heilzame werking van warmte wordt al sinds de oudheid gebruikt. De natuurlijke stimulatie van de stofwisseling maakt de sauna mogelijk zeer geschikt als aanvulling op en ondersteuning van een medische behandeling. De positieve effecten zijn misschien enkel tijdelijk, maar je kunt je bij Thermen Soesterberg gerust regelmatig even laten verwennen.

Behalve de sauna's kunnen ook massages de stofwisseling stimuleren en zo mogelijk voor verlichting van de klachten zorgen (bron: www.reumafonds.nl). Thermen Soesterberg kan ook hiermee van dienst zijn. Heb je tijdens jouw bezoek vragen over reumaklachten en de sauna’s? Onze saunaplein-medewerkers staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Thermen Cadeau

Niets is fijner dan ontspanning in het vooruitzicht! Geef een Thermen Cadeau

Ontdek meer

100% duurzaam!

Vanaf eind maart zijn wij 'all-electric'. Dat wil zeggen; volledig gasloos en met 100% duurzame energie.

lees er alles over

Maak een keuze.