Webshop
Ervaar de show & warmte | Saunatheater | Thermen Soesterberg

Aufguss WK afterparty

Eén week, vanaf 23 okt t/m 30 okt, gevuld met ’s werelds beste saunameesters (top 10 van de wereld), verrassende thema’s en natuurlijk: de allerbeste opgietshows!

Kom jij het ervaren?

bekijk direct

Kontakt der Kontinenten

Boek je een hotelkamer op loopafstand van de Thermen.

bekijk meer
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Sauna en legionella

De sauna is een weldaad voor lichaam en geest en zorgen over de legionellabacterie passen niet in het plaatje. Het is een feit dat de legionella bacterie in alle zoetwatersystemen kan voorkomen, maar door het regelmatig goed onderhouden en schoonmaken van onze installaties voorkomen wij deze bacterie. 

De legionellabacterie kan een ernstige longontsteking veroorzaken, welke bekendstaat als de veteranenziekte. De bacterie bevindt zich in grond- en leidingwater en vormt alleen een probleem als zij zich kan vermeerderen. Dit gebeurt in stilstaand warm water (25-55 graden Celsius). Water met de legionella bacterie vormt echter pas een gevaar als het wordt ingeademd in de vorm van damp of nevel (bron: www.stichtingveteranenziekte.nl).

Legionella in de sauna?

Legionella komt niet alleen in de sauna voor. Er zijn onder andere ook besmettingen bekend, zoals in ziekenhuizen (bron: http://www.nu.nl/binnenland/3923262/achtergrond-legionella-gedijt-goed-in-waterleidingen.html). Waar warm water wordt gebruikt, is er een kans dat de legionellabacterie zich kan ontwikkelen, zelfs in jouw eigen huis. Door het nemen van de juiste voorzorgen en maatregelen zorgt Thermen Soesterberg, dat de gasten onbezorgd kunnen genieten van een welverdiende ontspanning.

Thermen Soesterberg is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness Bedrijven. De leden van deze branchevereniging laten hun sauna's éénmaal per maand controleren. Indien gewenst, zijn de resultaten van deze controles bij onze medewerkers op te vragen.

Sauna zonder legionella

De gasten van Thermen Soesterberg kunnen ervan op aan, dat het gebruik van de sauna's en overige installaties veilig is en dat er geen besmettingsgevaar met de legionella bacterie bestaat. De veiligheid en gemoedsrust van de gasten is onze prioriteit. Jij moet zorgeloos kunnen genieten van een weldadige ontspanning van lichaam en geest.

Sauna cadeaubon

Niets is fijner dan ontspanning in het vooruitzicht! Júist in dit bijzondere jaar, waarin je je vrienden en familie minder vaak hebt kunnen zien dan normaal.

Bekijk meer

Sauna is gezond!

Vijf redenen om regelmatig naar de sauna te gaan.

Lees er alles over

Maak een keuze.