Webshop
Ervaar de show & warmte | Saunatheater | Thermen Soesterberg

Aufguss WK afterparty

Eén week, vanaf 23 okt t/m 30 okt, gevuld met ’s werelds beste saunameesters (top 10 van de wereld), verrassende thema’s en natuurlijk: de allerbeste opgietshows!

Kom jij het ervaren?

bekijk direct

Kontakt der Kontinenten

Boek je een hotelkamer op loopafstand van de Thermen.

bekijk meer
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Sauna en huidaandoeningen

In het algemeen is het saunabezoek onschadelijk voor de huid en is een niet besmettelijke huidaandoening geen contra indicatie voor een bezoek aan onze sauna's. In sommige gevallen zal een bezoek aan ons resort mogelijk de symptomen van een huidaandoening kunnen verminderen.

De warmte van de sauna zorgt voor een aantal fysiologische veranderingen in het lichaam. Het lichaam reageert hierop met bijvoorbeeld het versnellen van de hartslag en het verwijden van bloedvaten en poriën. Hierdoor vindt er een betere doorbloeding plaats en dit komt ook je huid ten goede. Bij regelmatig saunabezoek zal je mogelijk merken dat je huid zachter en egaler wordt.

Sauna en eczeem

Regelmatig worden claims gedaan betreffende de positieve invloed van de sauna op de eczeem conditie. Over de effecten van de sauna op eczeem is echter geen onderzoek bekend. Persoonlijke ervaringen lopen uiteen van het verdwijnen van de klachten tot het verergeren van de klachten. Ook moet je rekening te houden met het risico, dat de sauna de werking van medicijnen mogelijk kan beïnvloeden. Wij raden aan, dat je eerst even met je behandelend arts overlegt of saunabezoek met jouw type eczeem wel mogelijk en wenselijk is.

Cellulitis en sauna

Voor het effect van de sauna op cellulitis geldt eigenlijk hetzelfde als bij eczeem. Dat de sauna cellulitis vermindert, is nooit wetenschappelijk aangetoond of onderzocht. Persoonlijke reacties verschillen van een lichte verbetering tot geen effect. Het regelmatig saunabezoek heeft een positief effect op de stofwisseling en bloedcirculatie. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat misschien tot een kleine verbetering kan leiden. De cellulitis zal door het saunabezoek echter nooit verergeren.

Bekend is, dat diepe massages en detox-behandelingen kunnen helpen tegen de cellulitis en ook hiermee kunnen wij jou mee helpen. Informeer hier gerust naar bij de medewerkers van Thermen Soesterberg. Zij helpen je graag de juiste keuze te maken.

Een gezondere huid dankzij de sauna

De sauna heeft een weldadige invloed op een gezonde huid. Het regelmatig bezoeken van de sauna is heilzaam voor lichaam en geest en daar moet iedereen van kunnen profiteren. Heb je een huidaandoening? Wij raden je wel aan eerst met je arts te overleggen. Dit raden wij overigens ook aan als je voor een andere medische conditie onder behandeling bent, of medicijnen gebruikt.

Toch liever niet naar de sauna? Dan kun je je bij Thermen Soesterberg in het beautycentrum laten verwennen met diverse massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen. Informeer ernaar bij onze medewerkers.

Sauna cadeaubon

Niets is fijner dan ontspanning in het vooruitzicht! Júist in dit bijzondere jaar, waarin je je vrienden en familie minder vaak hebt kunnen zien dan normaal.

Bekijk meer

Sauna is gezond!

Vijf redenen om regelmatig naar de sauna te gaan.

Lees er alles over

Maak een keuze.