Sauna en afvallen | Thermen Soesterberg

De sauna is een prima ondersteuning voor een programma om af te vallen, maar je zult niet slanker worden door een bezoek aan de sauna. Dit geldt eveneens voor de infrarood sauna, ondanks de vele berichten in de pers of op internet. De sauna heeft wel een reinigende werking op ons lichaam. Door de stimulerende werking van de sauna op de stofwisseling worden afvalstoffen sneller door het lichaam afgevoerd. Dit heeft weer een algemeen beter functioneren van het lichaam tot gevolg, waardoor de sauna een goede aanvulling is op een programma om gewicht te verliezen.

Het gewichtsverlies wat je eventueel direct na een saunabezoek kunt constateren, wordt veroorzaakt door vochtverlies in de sauna. Dit kan soms wel meer dan een liter zijn. Dit kan je overigens weer te compenseren met het een heerlijk drankje in een van onze restaurants van bronwater of kruidenthee tijdens of na de saunaronde.

Afvallen in de sauna: fabeltjes

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Om gewicht te verliezen dienen calorieën te worden verbrand en dat gebeurt wanneer het lichaam arbeid verricht. Het lichaam verbrandt constant calorieën, ook als je niets doet of slaapt. Om af te vallen moet je per dag meer calorieën verbruiken, dan je binnen krijgt door middel van een dieet. In de sauna ontspan je lichaam en geest en daarvoor wordt niet veel energie verbruikt. Het saunabezoek kan mogelijk wel een middel zijn om een of twee maal per week de stress van het lijnen te vergeten en zo als motivatie te dienen om het 'afvalregime' te kunnen volhouden.

Sauna tijdens het afvallen

Het regelmatige saunabezoek is een weldaad voor lichaam en geest en ondersteunt en versterkt de werking van ons immuunsysteem. Dit geeft jou tijdens het afvallen wellicht een extra bescherming, waardoor jij je gezond en gemotiveerd blijft voelen. Er zijn echter contra indicaties, waarbij een bezoek aan de sauna wordt afgeraden. Vraag hiernaar bij onze medewerkers, zij kunnen  hier vakkundig over voorlichten.

Neem je medicatie voor het verliezen van overgewicht? Wij raden je dan aan om eerst contact met je arts op te nemen. Dit geldt ook als je voor andere medische condities onder behandeling bent of medicijnen slikt.

Geniet van de sauna tijdens het afvallen

Sauna en afvallen gaan echt goed samen. Bij Thermen Soesterberg staan er meer dan zestien verschillende sauna's tot jouw beschikking. Ook tijdens het afvallen kunt je gerust blijven genieten van de rust en ambiance van onze sauna's. Is het de eerste keer dat je naar de sauna gaat? Vertel het onze sauna-pleinmedewerkers. Zij helpen jou graag het juiste type sauna voor je persoonlijke wensen uit te zoeken.

Thermen Cadeau

Niets is fijner dan ontspanning in het vooruitzicht! Geef een Thermen Cadeau

Ontdek meer

100% duurzaam!

Vanaf eind maart zijn wij 'all-electric'. Dat wil zeggen; volledig gasloos en met 100% duurzame energie.

lees er alles over

Maak een keuze.